Vrienden van het vat

Als je een vat whisky gaat kopen moet je je erg goed beseffen wat je eigenlijk doet. Je koopt namelijk 300 - 350 flessen whisky in de toekomst. Als je dat dan ook vervolgens met zijn drieën doet dan heb je of heel erg veel dorst of je besefte niet volledig waaraan je begon (of iets daar tussenin) of je maakt heel veel vrienden.

Die laatste twee gaan wel voor ons op. Het vat was een "impulsaankoop". Het was de beste impulsaankoop ooit, maar desalniettemin iets dat je in een eerstvolgend telefoongesprek met het thuisfront even moet uitleggen. Uit ervaring kunnen we mededelen dat dat vreemde telefoongesprekken zijn.

Potentiëel 350 flessen whisky delen met zijn drieën is een raar plan. Menig lever verschrompelt bij het idee alleen al. Daarnaast is er het kleine issue van het moeten betalen van belastingen, accijns, bottelkosten, transport, en ik vergeet er vast nog een paar, als je die whisky ook daadwerkelijk in een fles in je woonkamer wilt hebben. Je mag hopen dat de creditcardmaatschappij je kaart niet blokkeert...

Zeer regelmatig kregen we verzoeken vanuit de directe vrienden- en kennissenkring of het ook mogelijk was om een flesje te kopen. Het idee om mensen deelgenoot te maken van ons vat was dan ook snel geboren.

De vrienden van het vat.